.

Акне: Внимавайте какво ядете

Дълго време лекарите не бяха сигурни, че храната е сред причинителите на акне и сочеха само полуделите хормони като враг номер едно на тийнейджърското лице. Неприятните пъпки са главоболие за 95% от подрастващите в Европа и Северна Америка. Послед

Акне: Внимавайте какво ядете
Дълго време лекарите не бяха сигурни, че храната е сред причинителите на акне и сочеха само полуделите хормони като враг номер едно на тийнейджърското лице.

Неприятните пъпки са главоболие за 95% от подрастващите в Европа и Северна Америка. Последните изследвания обаче разкриха, че един от причинителите на акнето се крие в.... чинията.

Група американски учени сравнили хранителните навици на младежи от различни страни.

Тийнейджърите в Южна Америка и някои от островните страни до Австралия изобщо нямат акне, за разлика от връстниците си в Европа и САЩ.

Причината се крие не само в генетична предпразположеност, но и в начина на хранене- в тези страни се използват най-често природни продукти, а полуготови храни почти няма.

Тези, които емигрират към по-развити страни, получават пъпки в момента, в който започнат да се хранят по „западен“ маниер.

Къде е тайната. При приемане на много бързи захари, както е в случая с ориза, бисквитите и белия хляб, започва повишена секреция на инсулин, който трябва да обработи храната.

Оттук започва сложен процес на секреция на различни хормони и ензими, който води в крайна сметка до повишено отделяне на мазнини в клетките. Те стават по-податливи на инфекции и акнето е налице.

Според резултатите от това изследване, е най-добре да се придържате към здравословен хранителен режим, в който белият хляб е заместен с пълнозърнест, вафлите и бисвитите са намалени до минимум, а плодовете и зеленчуците са основна част от менюто.


www.tialoto.bg

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...